LEGOLAND ,Rimelig mange klosser!

Som vi har gledet oss til dette!

Legoland er jo kjent for de fleste, den har straks 50 års jubileum og er en fornøyelsespark som virkelig har klart det! Siden begynnelsen i Billund i 1968,  har det kommet til flere parker rundt om i verden. California var først ute i 1999, deretter fulgte Tyskland etter i 2002, Florida 2011, Malaysia 2012, Dubai ifjor. I år er det klart for Japan og Korea neste år. Det er ganske fascinerende og tenke på at Legoland i Billund er bygget opp av over 60 millioner legoklosser! Her finner man også den minste legofiguren,- en hvit due, bygget opp av kun 4 klosser. Miniland var jo starten og er hjertet av legoland, bare denne er bygget opp av 20 millioner klosser. Hvert år plantes det ut 60-80.000 blomsterløk i miniland og settes ut 25.000 sommerblomster,- ikke rart det blir fint! De små kjøretøyene der går hele tiden og tilbakelegger 117.000 km i året, det tilsvarer 3 runder rundt jordkloden!

Legoland har også eget hotel som man kan bo på mens man besøker parken. Da har du flere spennende alternativer på tema som f.eks pirat, prinsesse eller ninja rom! Da vi sov der forrige gang vi var i legoland fikk vi også veldig god mat i restauranten, kan virkelig anbefale å bo der!

Noen familier har sikkert sine egne erfaringer og opplevelser fra legoland, men det som er så fint med legoland er at de hele tiden utvikler parken og det kommer stadig nye attraksjoner for hele familien. Noe av nyhetene som kan oppleves er Polarland som kom i 2012, spøkelseshuset i 2014, Imagination Zone i 2016, Ninjago world i 2016, Worlds tallest i 2017. Piratland som kom i 1990 har fått en oppgradering i 2008 som gjør at man kan kjøre noe som heter splash battle! Den er åpen fra 12.mai – 17.september. Dette er moro for både voksne og barn,- om å gjøre å ikke bli våt!

Legoland har en veldig fin -lek og lær filosofi og en av attraksjonene som bygger oppunder det er der man kan ta førerkortet! I 2014 fikk de 30 nye el-biler og barna lærer å kjøre forsiktig, ta hensyn, fylle drivstoff, følge trafikkskilt osv… alltid en hit! 🙂 Andre pit stop inne i parken er bl.annet sightseeing toget, adventure land, duploland, knights kingdom, falck fire brigade ++++ Du får selvsagt kjøpt masse fint i legobutikkene ved inngangen og restauranten der inne hadde virkelig god mat til fornuftige priser.

 

 

Hertz Norge
Posted in: