Oslo-Kiel med Color Magic !

Før man kommer til Danmark eller Tyskland som vi valgte å gjøre i pinsen, må man nødvendigvis ta enten tog, båt, buss, fly eller bil. Vi valgte både bil og båt denne gangen. Color Line sine ruter fra Oslo til Kiel i Tyskland har perfekte avganger for familier som ønsker seg en langhelg eller vanlig helgetur. Og er man tidlig ute har man muligheten til å finne ganske så rimelige billetter.

Vi er 5 i familien og derfor er det ikke alle lugarer eller hotellrom som er tilrettelagt for nettopp dette rundt omkring (ofte så har vi minstemann i mellom oss der vi overnatter).
Color Magic og Fantasy har kjempefine lugarer som passer for både barn med 2 eller 3 barn (sikkert flere også).

Vi hadde en cabin med dør over til neste cabin (connecting rooms) som gjorde at vi hadde 1 dobbelseng til oss voksne, 2 bad samt 3 enkelt senger hvorav den ene var en køye. Vi var heldig og hadde utvendig rom med vindu på begge lugarer slik at vi hadde god utsikt og barna fikk fulgt med på alt av store og små båter som kjørte forbi. Veldig morsomt å se måkene også som «henger» i luften rett på utsiden! Dersomman velger å bestille innvendig lugarer får man fin «utsikt» over handlegaten inne i båten som inneholder både kaffebar,butikker, kiosk, informasjon, restaurant, cafè, lekerom +++

Ombord har de mye fasiliteter….en av dem er treningsrom og SPA 🙂 Jeg kan trygt anbefale å ta en time der inne med enten bare trening eller begge deler… Om man ikke ønsker å bli knadd på finnes det kjempefine massasjestoler inne på treningsavdelingen som trøkker ganske greit til de også! Boblebad er det der også….samt muligheten for å ta seg noe kaldt å drikke dersom man ønsker det. Bestiller du time til SPA er det lurt å vente til ca 1 time etter avgang dersom du kommer med bil. Det kan fort ta litt tid å innstallere seg på lugaren, samt at det kan bli forsinkelser før avgang. Er det avreise kl 14.00, bestill time kl 15:00 eller senere,da slipper du å stresse…

Showene de har ombord er helt supre! Vannvittig proffe og underholdende artister som  virkelig kan det de holder på med…! Det er gøy å bli underholdt og for min del er det ekstreeeeemt sjelden jeg drar på slike show! De har to show hver kveld til forskjellig tidspunkt slik at både små og store kan dra på de 🙂 Spill rommet blir også flittig brukt av de litt større barna (her har myntene en tendens til å rulle aaaaaltfor fort så det kan være en idè å gi barna en viss sum som de kan spille for…) for ikke å snakke om badeland hvor du kan både skli, ta boblebad og svømme i motstrømsanlegg!

Jeg må si at fra forrige gang vi tok denne båten for et par år siden, har maten i restauranten (middag og frokost) blitt betraktelig bedre! Det var et HAV av mat å velge blant som virkelig var både innbydende og smakte helt nydelig! Barna fant også masse de likte. De hadde også muligheten til å forsyne seg av en egen barnebuffet samt dessert buffet. Måltidene ombord var en kjempesuksess for alle aldre!

Morgenen etter våkner vi etter en gooood natt savn (alle sov kjempegodt) kikket ut og ser kysten av Danmark før vi skimter Tyskland i det fjerne… Frokosten venter på oss i restauranten og vi tar oss god tid til å spise før vi ankommer Kiel kl 10:00. Vi takker for oss og lemper store og små ut av lugaren, pakker med oss den lille bagen vi hadde med oss opp samt varene vi handlet i tax free’en.

Et lite tips! Når du kjører ombord før avreise er det veldig lurt å ta en titt på hvilken merking trappeoppgangen du har bilen din ved er… Vi var ved inngang «alligator» (alle inngangene hadde bilde av et dyr…) Husker du dèt, finner du fort tilbake igjen til bilen din når du skal i land i Tyskland. Glemmer du å kikke etter det slik som vi gjorde denne  gangen, kan du fort ende opp slik som vi gjorde ved å surre rundt med bager, unger, tax free poser og tett luft i trappeoppgangen. Havner man først i feil ende er det nemlig ikke bare å gå over til andre siden av bildekket, da må man opp og inn i båten igjen for så å gå ned på den riktige siden…(phu!) Når vi endelig fant bilen vår, begynte taket å gå ned for de som stod over oss med en sinnsyk ALARM! Vi måtte derfor rygge litt og kjøre bak og rundt for å komme oss ut…, vi sperret heldigvis ikke for noen så dette gikk heeeeeeelt knirkefritt…! 😉

Ship o`hoi !!

 

 

Japan Photo
Posted in: