if -uhellet er ute…….

I Norge er vi heldige som har muligheten for meget gode forsikringsordninger. Selv kan jeg skrive under på både gode og dårlige opplevelser med å ha forsikringene sine i orden… Tror du at dine er forsikringer er ok? Er alle i familien forsikret? Når sjekket du dem sist? ….Er du sikker på hvilken dekning du har…    

De fleste forsikringsselskaper er GODE på dekningsgrad, men det er store forskjeller ute og går. En kjapp gjennomgang èn gang i året er å anbefale, både i forhold til priser, men også hva de ulike forsikringselskapene dekker…Ihvertfall før ferien!

Man endrer jo også behov underveis… har man fått flere barn…? Er kjæledyret forsikret?  Man er kanskje flinkest til å forsikre hus og hjem… men bil er ekstremt viktig å ha en god forsikring på, det kan bli ganske så kostbart å ikke ha god nok dekning. Hva kan du forvente av hjelp til hjemtransport av forsikringsselskapet når uhellet er ute? Hvordan sikrer man bilen mot innbrudd? Hva med leasingbilen? Privatleasing er også meget utbredt nå for tiden og det kan være lurt å ta en ekstra sjekk på hvilke forsikringsavtaler som gjelder i din leasingavtale.

Ta dere en pause når man kjenner man blir sliten!

Forskjellene er store og det kan være lønnsomt å sørge for å ha den riktige forsikringen til nettopp din bil! Uansett forsikring, har man kostbare gjenstander i bil (eller båt) er det et must å ha sørget for å ta bilder av eiendeler som er av høy verdi. Er man skikkelig uheldig og får innbrudd hvor f.eks kamera, nettbrett, headset eller telefoner blir borte, er det fint å kunne dokumentere ovenfor forsikringselskapet hvilke produkter man hadde. Alle forsikringselskaper anbefaler at man alltid setter fra seg bilen SYNLIG TOM , så husk på dette når man parkerer…. i Øst Europa er det også anbefalt at man tar med seg vognkortet når man forlater bilen(!)

Jeg tenkte jeg skulle ta for meg land for land etterhvert som vi kjører inn i dem, for det er noen viktige ting i hvert land som er greit å være klar over. Men en liten huskeliste er jo alltid greit å ha:

 • Bestill grønt kort (noen land krever dette nedover i Europa)
 • Husk å utfør service på bilen før man reiser (eller sjekk når man skal ha neste)
 • Les deg opp på ruten du har valgt (ihvertfall sånn omtrentlig)
 • Pakk bilen som om du skal tømme den hver gang du forlater den
 • Bruk blinklys!
 • Bruk speilene aktivt!
 • Slipp andre frem!
 • Last ned reise apper
 • Atmosfæren skal alltid tilpasses sjåføren,- faktisk! 🙂
 • Ta mange pauser
 • Hvis det skjer noe, kontakt forsikringsselskapet med en gang, de kan hjelpe deg med overnatting, verksted, praktisk info for å løse situasjonen ++

Vi har laget masse bra infovideoer på hvert av landene vi skal inn i, følg med oss i juli på vår reise! Imellomtiden, ta en titt på denne her:

( IKKE SPONSET INNLEGG)

Hertz Norge
Posted in: