Da er vi igang…….!

Vi er offisielt i gang!!

Planen om å reise på ny bilferie etter at vi hadde det så hyggelig på bilferie i fjor, har tatt uante vendinger og resultatet har blitt denne bloggen 🙂 he he he….jeg trodde vel aldri at jeg skulle lage blogg…., men når man først skal gjøre det synes vi det er hyggelig å lage en blogg med litt relevant innhold som omhandler reising, barn, familie og opplevelser. Vi elsker å dra på turer sammen og ser ikke noe begrensninger i det å ha barn med på tur.

Onsdag 5.juli reiste vi fra hjemmet vårt i Melsomvik og rettet snuta mot Sverige. Vi kom aaaaaaaltfor sent avgårde (som man alltid gjør når man skal ting) og planene om å finne et sted å sove i Sverige gikk mer eller mindre i stå etterhvert som vi rullet avgårde. Barna sovnet tungt i hvert sitt sete (skulle ønske jeg også sov like godt i sittende posisjon…!) minuttene gikk og vi nøyt at vi nå var igang med ferien. Ikke en eneste overnatting er booket, vi bare drar…..!  

Vi brukte den snedige michelin guiden i GPSén i bilen til å finne overnattingssteder, fant mange! …og ringte på de, men alt var fullt eller stengt for kvelden,- vi ringte lovlig sent da…Vi tenkte noe B&B eller Motel etc, noe enkelt… skulle jo bare sove litt. Å booke oss inn på et fancy hotel bare for noen få timers søvn følte vi var uaktuelt også, så jeg tok en sjefsvurdering på at vi camper i bilen! Thomas ble selvsagt super-fornøyd for at man er så medgjørlig etter mange timer i bil. Forslaget om å sette barneseter på utsiden av bilen, sammen med kjøleboksene og et par andre ting ble gjennomført langs veien et kvarter sør for Gøteborg. Vi har rullet med oss en liten overmadrass som vi brettet ut på tvers i bilen bak, la ned alle seter, og vips! en perfekt seng for meg og 3 små barn …he he…!

Jeg var såpass trøtt at jeg kapitulerte med en gang. Barna var jo igrunn midt i den dypeste søvn da vi begynte å romstere rundt,- samtidig som de fikk beskjed om å gå og tisse for natten…., så de også sovnet med det samme. Noen lurer kanskje på hvor Thomas gjorde av seg? Han sov i takboksen! Testen vi hadde med romsligheten på takboksen under pakkingen var såpass vellykket at han ønsket å tilbringe natten der i ro og mak,- han kunne ikke vært mer fornøyd!

Thomas pleier å være rimelig mårra-gretten…, men da vi våknet i dag, torsdag, har jeg vel aldri opplevd Thomas i noe bedre morgen-humør! «Herregud Maria! Jeg har sovet SÅ godt! -Du burde prøve, du kommer til å digge det! » jøsses…tenkte jeg, ja ja, da kan han jo bare fortsette med det da!…. ! Så selv om vi alle campet enten i eller rett på utsiden av bilen i natt, har det vært kjempegod stemning i hele dag!

Live streamingen fungerer også ganske bra. Den har falt litt ut underveis, men stort sett har den fungert som den skal og vi har sett at det er mange nå som ønsker å følge oss nedover i Europa, kjempehyggelig!Over 2000 så langt har vært inne på bloggen idag. Vi tok også en avstikker fra motorveien på vei ned i Danmark. Vi ønsket å vise hvor fint det er forbi Køge i Danmark. Stedet ligger langs kysten sør for København og veien forbi går parallelt med E6 og det er myyye hyggeligere å kjøre der. Ønsker man å ta en piknikk langs veien også, kan vi anbefale å kjøre hit og ned mot den laaaaange fine sandstranden som er der. Tar noen minutter lengre tid, men verdt det!

Det jeg synes er ekstra hyggelig, noe som jeg har tenkt litt på er at noen av de som følger oss kanskje ikke har muligheten til å hverken reise på slike reiser, kjøre bil eller av en eller annen grunn ikke kommer seg så mye rundt. Det er derfor innmari fin tanke at vi kanskje nå også får tatt med disse litt rundt i Europa,- jeg håper ihvertfall det 🙂 Vi håper at alle synes det er spennende å følge med oss langs veien og følge med på innleggene våre as-we-go og da spesielt de som setter ekstra pris på og som ikke for ofte blir tatt med «ut på tur»!

Som vi så fint har lagt opp til, fikk vi flere invitasjoner på facebook siden vår, bl.a om å komme til Nye Marielyst Camping. Dette synes vi er kjempegøy og vi kommer selvsagt! 🙂 Marielyst er en nydelig liten plass langt sør i Danmark (Skjælland). Båten over til Tyskland går også ikke så langt unna, så det passet perfekt. Vi ankom Marielyst i 19 tiden etter en bedagelig tur nedover fra Gøteborg…, brukte lang tid. Vi er ikke noen typiske camping-travere, men dansker kan camping…! Her er alt så velorganisert, ryddig og rent. Lekeplassen digre for barna og rolig steming. Nyoppussede dusj garderober med varmekabler var også en fryd under kveldsstellet når det er litt kaldt og rått ute.

Favoritten vår i Marielyst er Larsens Plass, midt i gågata helt ned mot stranden. Og stranden i seg selv er en perle! Larsens Plass er perfekt for barnefamilier! Den er stor, både ute og inne, serverer god tradisjonell dansk mat, ofte buffet, live musikk, arrangementer/konserter på sommeren, bakgården er full av leker til barna som trampoline, karuseller, el-biler, hoppepute osv…mens foreldrene kan storkose seg i solen! Anbefaler alle å dra hit! Du tror kanskje nå, dette har hun fått betalt for å si,- men nei… he he… har ikke snakket med de engang, bare ønsker at alle tar seg en tur dit enten de er familie, par eller venner som ønsker å hygge seg i god dansk stil!

 

Vi har landet for dagen….sitter på utsiden av hytta vi har sjekket inn på for natten og skal snart legge oss… Barna har bare nettopp sovnet… 23:00 er fin tid— De fant selvsagt noen andre hyggelige barn her på campingen som de har lekt masse med, så de sover heller litt mer i bilen i morgen,- perfekt start på ferien må jeg si !

 

 

 

Hertz Norge
Posted in: