• video

Belgia, Brüssel og Ingrid Schulerud

Brüssel er mektig, på så mange måter…. både omfanget, bygningene og hva som rører seg inne i mange av bygningene er imponerende!

Byen regnes for å være den europeiske unions hovedstad da blant annet Europa kommisjonen og Europaparlamentet ligger her. I tillegg ligger hovedkvarteret til NATO i Brüssel.

Det bor litt over 1 million mennesker i Brüssel og litt av grunnene til dette er:

  • 120 internasjonale institusjoner
  • 159 ambassader
  • 2500 diplomater
  • Brussel er verdens nest største senter for diplomatisk virksomhet etter New York.
  • Norge er representert i Brussel gjennom den norske ambassaden til Belgia og Norges delegasjon til EU

Norges Ambassadør Ingrid Schulerud tok seg tid til oss og inviterte oss til den norske ambassaden i hjertet av det Politiske Europa. Hun ville gjerne guide oss på en Sneak Peek Visit, men hadde ikke tid til å bli med selv.., men det hun gjerne ville at vi skulle dra til var bl.a en sjokoladefabrikk hvor de lager ekte Belgisk sjokolade, og det gjorde vi selvsagt👏🏻😊

Hun er forståelig nok en busy dame men hun tok seg god tid og hadde allikevel mye nyttig info å komme med rundt Den Norske Ambassaden i Brüssel. Noe av det man nå også kan gjøre der er å forhåndsstemne, så da gjorde vi også det! 👍🏻😊

                    

Line Haugland som jobber i EU delegasjonen hjalp oss videre med litt guiding etter at Ingrid måtte jobbe videre med sitt. Vi setter veldig stor pris på at de tok seg så god tid til oss og ikke minst at Ingrid deltok i Europa mesterskapet i Fidget Spinner! Jens Stoltenberg kan være stolt av kona si👏🏻👏🏻👏🏻😃😃😃

Se gjerne Sneak Peek Visit videoen med Ingrid!

 

 

Se gjerne også videoen om kjøring i Belgia fra if intervjuet vi gjorde her:

Cewe Fotobok