mmmm…Frankrike …!

Det ER så deilig å være tilbake …! Både jeg og resten av familien elsker Frankrike… spesielt da de små landsbyene, trange gater, bortgjemte skatter, pariserloff, vin, picnic frodigheten, steinhus, espresso, klima, blomstene… og språket!

Skulle ønske jeg fullførte fransken helt ut på ungdomsskolen og kunne dette flytende -og ikke bare kunne noen strofer og ord.. og man kommer ikke unna at franskmenn også blir 10 ganger blidere når du PRØVER å gjøre deg forstått på fransk… 👍🏻😊🇫🇷

Vi bestemte oss etter Brüssel at vi skulle kjøre på litt…, det var meldt bøttevis med regn og vind i store deler av sør-Belgia og nordre delen av Frankrike og da tenkte vi at da bruker vi god tid på en skikkelig middag og lek med barna for så å kjøre noen mil mens barna sover. Der må jeg si vi er heldig som har barn som alltid har sovet godt i bil. Men gode seter og ellers tilrettelagt for å soving er viktig…, når barna spør om man kan sette dem i soveposisjon, da har man klart det😂

Vil komme med et lite tips ved tanking i utlandet…. Jeg ville sørget for å PRØVE å fylle på stasjon der du har med eget drivstoff kort i ferien. Er man sent ute og kjører og må fylle på en bensinstasjon etter stengetid…? Det hender på noen stasjoner at automaten på stasjonen reserverer et større beløp (i vårt tilfelle 300€) når man starter å fylle. Selv om man fyller for mindre vil det bli trukket det høye beløpet, for så å få tilbakeført mellomlegget fra det du fyllte…, tilbakeføringen kan ta inntil 1 uke.

Vi hadde i utgangspunktet tenkt oss over til England og London…, men i kjent stil ombestemte vi oss i siste liten rett før Calais. «Skal vi drite i England eller…? »  

Vi har begge vært der før og hadde mer lyst til å dra til steder vi ikke ville dratt til som en helgetur. Vi googlet oss frem til en bed&breakfast i Frankrike👍🏻Sånne googlinger kan man bomme skikkelig på eller som regel være ordentlige heldige med…, vi var heldige!

 

 

Fant en plass som heter Manoir de Condé, B&B  Prestige,  i en liten landsby med ca 6.000 innbyggere som heter Condé-Sur-Noireau, ca 45 min med bil sør for Caen. Som så mange andre franske landsbyer kjører man inn i smale gater hvor man runder hushjørner der steinveggene nærmest stikker ut i veien, det dufter av lavendel og små koner med skaut rusler rundt med pariserloffen i kurven. Vi kom frem sent og fikk ikke sett så mye denne kvelden, men derimot påfølgende dag!

Vi våknet opp til et nydelig syn! Denne bed&breakfast som vi fant ligger litt oppi åssiden av byen og har derfor også en nydelig utsikt! Eiendommen var stor og hadde mye fasiliteter som 3 stk basseng (hvorav det ene fulgte det ene lille huset man kunne leie) vaskemaskin, oppvaskmaskin, bad, fullt kjøkken, eget lekerom med biljard bord, felles frokost i husets store private kjøkken, uteområde til lek, fotball, trampoline etc…

Stedet ble drevet av mor og sønn som var meget service innstilte, vennlige og hjelpsomme. Vi spurte om tips til hvor vi kunne dra og anbefalingen var kun 10 km unna. Et lite sted kalt Clécy. Et yrende liv langs elvebredden tross et ellers så søtt og lite befolket sted.

Der var det lagt opp til kajakk padling, båt, fiske, bading, tråkkebåter, klatring i fjellveggen, restauranter ++ På andre siden av elven lå det en søt liten campingplass.

Vi dro derfra tilbake til der vi bodde på ettermiddagen. Muligheten for å kunne vaske litt klær underveis kombinert med at barna får leke og bade er perfekt etter 1 uke på veien👍🏻😊

Cewe Fotobok
Posted in: