• video

Normandie❤🌸 +omgangssyken….

Det ligger mye historie i hver en krik og krok i Normandie regionen. Slaget om Normandie under annen verdenskrig er noe franskmennene stadig minner både seg selv og andre om.  

Et av stedene som virkelig bærer preg av dette er Le Mont St Michel. Her hadde de oppvisning med soldater og en minnesmarkering den dagen vi var der. Du ser litt av det i videoen.

Dette er en tidevannsøy hvor det er bygget et kloster ( den har også vært brukt som fengsel). Øya ligger på UNESCO verdensarv og har siden den ble bygget for første  gang på 500-600 tallet gjennomgått mange forvandringer og er i dag en egen kommune med ca 45 innbyggere.

Du finner butikker der samt hoteller, flotte restauranter, souvernirbutikker, isbarer osv… man kan virkelig kjenne historien i steinveggene når du går rundt inne på området, selv om det er mye turister der er det en naturlig lun og stemningsfull opplevelse å gå inne på øya.

På toppen er det en kirke som man kan se milevis unna…, denne er verdt et besøk i seg selv! Vi benyttet anledningen til å kjøre litt drone for å få laget en skikkelig bra film fra området, den filmen ble kort gitt! Thomas var godt i gang da det kom marsjerende 5 franske politikonstabler ut på plassen der! Han fikk streng beskjed om det var ulovlig og at vi måtte lande dronen og fjerne oss😂 Men bra bilder blir det! 😊👍🏻

Etter St Michel kjørte vi videre sørover. Vi fant et sted i Nantes hvor vi leide en leilighet midt i sentrum. Den natten ble en smule slitsom for Filip stakkars…. han kastet opp hele natten og var i skikkelig dårlig form da han stod opp. Det viste seg utover dagen at dette var noe som smittet rimelig greit og i løpet av 2 døgn har vi alle 5 vært igjennom det samme.

 

Litt medtatte fikk vi allikevel opplevd badebyen Ronce les Bains, sør for Rochefort. Et nydelig lite sted som er omkranset av milevis med sandstrender.

Det eneste med disse sandstrendene er tidevannet…., alle båter ligger jo på land! Og skal du bade må du gå et stykke, ihvertfall midt på dagen☀️🏖 Det er tydelig at østers er stort i dette området med egne oppdrettere/farmer og innbyggerne selv går også ut med kurvene sine og høye støvler i det langgrunne vannet og plukker med seg.

Vi bodde et par dager her og fikk solt oss, badet og syklet en liten tur. Trafikken er ganske voldsom på de trange gatene og det kan være en utfordring for barna når de sykler. Se litt om kjøring i Frankrike her

Vi hadde 2 stk tandem for 1 voksen og 1 barn, det gikk knirkefritt!  Men dersom barnet sykler selv kan det bli litt skummelt da det er høy hastighet på franskmennene som suser forbi ,- og ikke noe sykkelsti.

Vi tok en lunsj på en strandbar i rolige omgivelser…,

det var mye mennesker i denne lille badebyen, men det virket ikke overfylt og trangt på noen av de stedene vi var på. Store og romslige strender og brede gågater i sentrum.

Vi bodde på en familiedrevet campingplass Active Loisirs, noen hundre meter fra stranden.

Prisene var helt Ok og veldig service innstilt vertskap. Bra med leker for barna,- både utendørs og innendørs. Ikke altfor stort området slik at det var oversiktlig samt basseng med og uten tak var et stort pluss. Det at vi lå kveilet rundt hver vår bøtte under oppholdet, gjør jo litt med total opplevelsen selvsagt, men jeg ble sjarmert av plassen!

Vi takker for oss i Frankrike for denne gang og snur S-maxen mot Spania🚙☀️😊

 

Cewe Fotobok
Posted in: