Å møte en stjerne….🇪🇸⚽️

Thomas er ganske så glad i fotball! At Filip eller Timian skal bli gode i fotball har han bestemt seg for fra før de ble født tror jeg. Hans påvirkning har derfor resultert i et brennende engasjement for Messi og Ronaldo hos gutta og fotballkort er en av favorittene på lekefronten!
Siden det ble med synet av taket på huset til Ronaldo levde det fortsatt et lite håp om å treffe på Messi da vi entret Barcelona. Som i Madrid var det veldig varmt! 38 grader i skyggen inne i en storby er varmt når luften nærmest står stille.
Etter litt kåling med å finne frem inne i sentrum av en by med 1,6 millioner innbyggere (når man tror at man vet bedre enn gps’en) fant vi parkeringshuset rett ved stadion til Barcelona.
Vi gikk på los ned mot stadion sånn som ca alle andre som gikk i gatene der gjorde, det mysset av folk!
Med lavt blodsukker, svette og unger som ville ha is, spratt Thomas inn på parkeringen til BFC og lusket rundt, helt lovlig altså, men det er ikke akkurat der de fleste går. Etter litt snusing rundt der kom det plutselig en ung kar ut med en treningsbag. Thomas stoppet og tenkte at HAN må jeg jo prate med! Hvilket han gjorde. Han skjønte ikke et kvekk. Thomas fikk spurt han om han jobbet på stadionen, og det gjorde han. Neste spørsmål fra den litt utadvendte nordmannen var selvsagt hva han gjorde, hvorpå den unge mannen snudde seg rundt og pekte opp på stadion-veggen. Der oppe hang det store bannere av alle spillerne på Barcelona, bl.a Messi ,- og ved siden av han et bilde av nettopp denne karen som Thomas stod og småpratet med 😂


Barcelona er store på 4 sporter, fotball, håndball, basket og landhockey. Sistnevnte innehar en Argentinsk stjerne som heter Matias Pascual. Han var nettopp ferdig på trening og skulle akkurat til å sette seg inni bilen da en rødhåret kar fra Melsomvik gjerne ville slå av en prat. Ettersom målet med besøket til Barcelona var å møte en stjerne for gutta, resulterte dette i at landhockey stjernen tok med seg Thomas inn i bilen sin og kjørte til utgangen hvor vi stod👍
Der fikk vi tatt bilder med barna, takket og bukket og alle var super happy! Det ble ikke en fotball stjerne (heller ikke så rart da de ikke var i byen) men stjerne er stjerne og oppdrag utført!

Da var det tid for mat og vann! Vi holdt på å tørke ut der vi gikk og Timian er som meg i sola, varm og rød som en tomat!


På vei bort til bilen igjen gikk vi samme veien forbi kontor inngangen. Nok engang begynte Thomas å prate med en som kom ut. Denne gangen var det en eldre herremann. Dette var da Antonio Argandano, Styremedlem i BFC. Han satt med Transparancy og de hadde nettopp avsluttet et ekstra ordinært styremøte i forbindelse med den spanske fotballpresidenten som var tatt for korrupsjon. Vi stod og pratet litt om dette, bilder måtte vi også ta selvsagt!

Vi kjørte også en tur ut til Ciutat Esportiva Joan Gamper,
treningsfeltet til BFC i håp om å få et glimt av en av de skadede spillerne som var der, og det gjorde vi gjennom hekker og gjerder, uten å ane hvem av de😂


Jeg begynte å bli forsynt av denne jakten, svippet inn på butikken rett ved siden av og kjøpte mat for å ha en piknik i skyggen. Den ble inntatt med stor appetitt og vi avsluttet jakten vår.
Deretter gikk turen til et kjøpesenter (faktisk….!) ikke akkurat det jeg pleier å gjøre på slike ferier, men Marthine fylte 10 år dagen etter og det var greit å få handlet litt gaver samt å kjøle seg ned litt. Vi tilbragte et par timer der med mas om lekebutikk, å få euro, å få is pluss at Marthine ville ha nye klær, og det ble en del nye klær på oss alle sammen, ganske så billig å kjøpe klær i Spania!
Turen gikk så videre nordover, nok en gang uten å vite hvor vi skulle sove for natten. Og som et par dager før, den samme røde og magiske kveldssolen!

Vanvittig flott landskap! Det dukket opp den ene lille landsbyen etter den andre og vi bestemte oss for å stoppe i en da den hadde noen imponerende hus som var nærmest bygget inn i fjellet!
Da vi gikk ut av bilen i de trange små brosteinsbelagte gatene, poppet det frem den ene nysgjerrige spanjolen etter den andre.

Små og store barn og voksne som lurte fælt på hvem vi var og hva vi ville. Tydelig at det aldri var noe særlig andre enn lokalbefolkningen her…. de fortalte ivrig om byen sin, at de hadde egen tyrefekterstadion og at det på tradisjonelt vis foregår okseløp i september! Byen het Arcos de Jalón og har ca 1.500 innbyggere.
Vi prøvde å lære de litt norsk, Marthine fikk prøvd seg på okseløp leken de hadde og vi delte ut spinnere til STOR glede!😍

Fin avslutning på nok en spansk dag, gleder meg allerede til neste gang jeg skal tilbake til Spania!

Vi kjørte på, barna sovnet som noen steiner og vi bestemte oss for å kjøre på litt for å finne det perfekte sted. Marthine hadde ett ønske for bursdagen sin og det var å våkne opp på en strand🏖😊

 

 

Hertz Norge
Posted in: